AKTUELNO

Na Malti je uhapšen državljanin Srbije osumnjičen za pokušaj ubistva poznatog biznismena iz ove zemlje Huga Hetkutija, objavio je portal "Tajms ov Malta". Hetkuti (52) je u petak uveče u gradu Pejsvil izboden nožem.

On je operisan i njegovo stanje se stabilizovalo.

Portal navodi da je 36. godišnji osumnjičeni krenuo da "zagrli" Hetkutija, a potom ga nožem ubo u stomak.

Ovom napadu je, prema pisanju malteškog portala, prisustvovalo nekoliko osoba. Policija je potom krenula u potragu za osumnjičenim koga su na kraju omamili šokerom.

Prethodno je osumnjičeni lakše povredio policajca. I osumnjičeni je završio u bolnici, gde je posle ukazane pomoći odveden u policijsku stanicu na ispitivanje. Hetkuti je vlasnik brojnih objekata, među kojima su hoteli i mesta za zabavu.

Napadnut je dok je u svom restoranu “Seafood and coctails” isprobavao uzorke hrane pred otvaranje lokala. Prilikom pretresa, kod osumnjičenog je pronađen i nož kojim je uboden Hetkuti.

Osumnjičeni je optužen i za nepoštovanje naloga policije, opiranje hapšenju i nošenje noža. Njegov advokat rekao je pred sudom da je njegov klijent izjavio da nije kriv za optužbe koje su podignut protiv njega, ali i da neće tražiti puštanje na slobodu.

#Hapšenje

#Malta

#Srbin

'